добавить объявление

Опубликовано: 28 февраля 2015

7 motive pentru care copiii ar trebui sa aiba un animal de companie

De ani si ani, exista o controversa: este bine ca un copil sa creasca alaturi de un animal de companies au nu? Parerile sunt impartite, iar hotararea de a avea sau nu un animalut in casa va apartine. Iata care sunt avantajele unui animal de companie pentru copii:

145133045-1024x703

 

1. Responsabilitate si consecinte

Cand exista in casa un animalut de care sa aiba grija, copiii dezvolta mai repede simtul responsabilitatii. Animalele au nevoie de atentie si ingrijire tot timpul, sunt dependente de oameni, au nevoie de miscare. In acest fel, copiii sunt mai activi pentru ca trebuie sa iasa cu animalutul la plimbare, sa-i dea de mancare. Mai mult decat atat, copiii se dezvolta si din punct de vedere emotional, invatand sa isi dezvolte empatia, simpatia, compasiunea.

De asemenea, faptul ca actiunile lor au consecinte imediate le dezvolta si mai mult copiilor simtul resposnabilitatii. Daca nu ai grija cum trebuie de animalul de casa, acesta va rectiona. Daca nu este hranit, animalul poate muri, daca nu este scos la plimbare, animalul poate deveni agitat, daca este ignorat, se va razbuna (in special pisicile), daca nu se curata murdaria, va mirosi urat in casa etc.

 

2. Eliminarea stresului

Animalele de companie, in special cainii, sunt cunoscuti pentru faptul ca te pot alibera de stres. Cainele poate avea efect terapeutic asupra intregii familii. Pentru copii, un caine poate insemna siguranta si securitate, cand sunt singuri acasa. Si pisicile au capacitatea de a “absorbi” stresul, chiar daca nu sunt atat de “dragastoase” precum cainii. Insa, mangaierea blanitei unei pisici are un efect extraordinar de calmare.

Mai mult, copiii sunt mult mai calmi in prezenta animalelor decat in prezenta oamenilor. In mod miraculos, animalele aduc o stare de calm si isi impartasesc dragostea neconditionata fata de stapanul lor.

 

3. Incredere de sine si disciplina

Un copil cu responsabilitati este un copil cu incredere de sine. Pe masura ce vede ca are succes in indeplinirea unor atributiuni, cu atat se simt mai bine in pielea lor si sunt mandri de ceea ce fac.

De asemenea, un copil care are grija de un animal de casa este mult mai disciplinat. El isi invata cainele cum sa il asculte, cum sa il urmeze si, in acest fel, se va autoeduca.

 

4. Risc scazut de alergii

Mai multe studii din ultimii ani releva faptul ca un copil care creste alaturi de animale de companie este mai putin predispus riscului de a dezvolta alergii si astm bronsic. Daca sunt expusi unor factori alergogeni inainte de varsta de un an, copiii au tendinta de a dezvolta un sistem imunitar mai puternic.

 

5. Miscare

Animalele de casa au nevoie de “antrenament”, in special cainii. Asa ca diverse activitati impreuna cu animalul de casa sunt benefice si pentru copii. Intr-o lume in care sedentarismul este in floare, orice forma de miscare este binevenita.

 

6. Imbunatatirea cititului

Copiii se simt mult mai confortabil sa citeasca in fata animalelor de companie decat in fata adultilor. Asa incat, daca vrei sa imbunatatesti abilitatile copilului tau in a citi, ia-ti un caine sau orice alt animal de casa, gata sa asculte povestile celui mic.

 

7. Lectia angajamentului

Sa ai grija de ceva sau de cineva este un angajament urias. Animalele de companie nu sunt ceva pe care copiii sa le puna intr-un colt si sa le uite acolo. Ele au nevoie de ingrijire, hrana, plimbare, zi de zi. Ingrijirea unui animal este un job full-time care invata copilul lectia angajamentului total.

http://sfatulparintilor.ro

Назад